NICE TO MEET YOU

 

Eén-op-één participatieve, devised theatervoorstelling

30 min 

Online

Deze online voorstelling kan je hier boeken!

Bekijk de website

 

NICE TO MEET YOU is een één-op-één participatieve theatervoorstelling, van ongeveer een half uur, op het online platform 'zoom'. Het is een ontmoeting tussen een performer en een deelnemer. Vanuit de intimiteit van je eigen huis maak je contact met Clara of Ine. Ze onthullen hier een stukje van hun leven, door de ander een inkijk te geven in de ruimte waarin ze leven. Ze delen verhalen, herinneringen, verbeelding aan de hand van de objecten die als 'close companions' met hen samenleven.  Een ontmoeting met een onbekende, waarbij jullie samen naar de diepte duiken, en die je happend naar adem achterlaat.

 

De performer gaat samen met het publiek op onderzoek. Wat valt er te ontdekken door/ dankzij 'het scherm' (en wat kunnen of willen we misschien verborgen houden en niet tonen). Samen snuisteren jullie door kastjes die misschien jaren dicht bleven, gaan jullie op zoek naar specifieke geluiden in huis, halen jullie herinneringen op, worden nieuwe avonturen verzonnen.... Zo onthult zich een poëzie van het alledaagse en wordt iets wat eerst heel gewoon leek, theatraal. 

 

De performer neemt je mee in een ‘ontmoetings-dramaturgie’. Een concept dat Ine ontwikkelde tijdens haar masterstudie in Praag. De 'dramaturgy of welcoming' of 'ontmoetings-dramaturgie' is een open script dat maar loopt tot een bepaald punt. Wat daarna gebeurt is afhankelijk van de deelnemers en de voorwerpen die zij meebrengen. De performer is hierin gids, facilitator, soms provocator.

 

Nieuwsgierig? Boek je tijdslot hier

 

Bekijk de trailer


Tuur Devens schreef een mooie recensie:  'De kracht van deze performance ligt in vertellen van verhalen met dagelijkse voorwerpen. De verbeelding wordt geprikkeld, en in deze één-op-één zoomsessie, een echte ontmoeting, was dat tof en aangenaam om mee te maken. Voor mij kwam haar verhaal over als een hoop voor de toekomst, ook 'al weten we niet wat er te verwachten is'.

Lees het volledige artikel hier

 

PREMIERE 2021, Festival Beyond the black box, Amsterdam-online. In 2021 was NICE TO MEET YOU te gast bij Stanica Zilina-Zariecie, Slovakije. 

 

CREDITS

Concept en spel - Clara Cortes en Ine Ubben
Met de steun van C-takt platform transdisciplinair talent. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NICE TO MEET YOU

 

 

Do you know these intense conversations you can have with a total stranger that you meet on the train? Imagine a performance that offers this space and time and guides you to an intimacy that is quickly built and leaves you breathless after!

 

NICE TO MEET YOU is a one-on-one participative theatre performance.

 

Two strangers meet each other for the first time.

From home to home, participant and performer reveal a private part of their life. 

 

The online platform zoom is used as a meeting space.